AVRIL LAVIGNE HUNGARY : Your No.1 source about Avril ☆ avril-lavigne.hu

Avril Lavigne

Avril Ramona Lavigne 1984. szeptember 27-én született Belleville-ben (Ontario, Kanada). Gyerekkora óta énekesnőnek készült. Első albuma, a világsikerű Let Go 2002-ben jelent meg. Második lemeze az Under My Skin (2004), amit a poposabb The Best Damn Thing (2007) követett, majd a líraibb Goodbye Lullaby (2009), és a vegyes fogadtatásra lelő Avril Lavigne (2013) album jelent meg. Sikerének titka, hogy hiteles, hisz maga írja a dalokat, és mint zeneszerző is közreműködik. Jelenleg hatodik stúdió albumán dolgozik. Sokoldalú: a zenei karrier mellett saját divatmárkáját, az Abbey Dawn-t fejleszti, emellett színészi ambíciói is vannak.
Alapítványával a fogyatékkal élő, ill. súlyos betegséggel küzdő gyermekeket támogatja., emellett a Lyme-kór felismerésére és súlyosságára igyekszik felhívni a figyelmet, mivel maga is átesett ezen a betegségen.

ALAPADATOK AZ ÉNEKESNŐRŐL

AVRIL LAVIGNE TELJES ÉLETRAJZA

 

 
Facebook

Ha szereted Avrilt és tetszik az oldalunk, feliratkozhatsz frissítéseinkre az ÚJ facebook oldalunkra is! ;)

 

 

 
Projects

A sokoldalú énekesnő a lemezek megjelentetése mellett az élet számos területén is helytáll. Ismerd meg legutóbbi együttműködéseit, saját márkáit és nevével fémjelzett munkáit! 2017. pedig egy izgalmas év lesz Avril Lavigne elmondása szerint :)

AL6 Album
Az első kislemez már kiadásra került, minden bizonnyal a 6. album 2019. februárban fog megjelenni.
6. Album - 1. kislemez
Szeptember 19-én debütált az első dal Avril hamarosan megjelenő albumáról. A talán eddigi legszemélyesebb dala a "Head Above Water", melyet betegsége alatt írt...

ONE OK ROCK ft. Avril lavigne: LISTEN

2017.01.11-én jelent meg az ONE OK ROCK japán együttes AMBITIONS című albuma. Ezen az albumon hallható az együttes Avril Lavigneval énekelt közös daluk, a "LISTEN". [Dalszöveg]

The Avril lavigne foundation

Alapítási év: 2010
Avril létrehozott egy saját jótékonysági alapítványt a súlyos betegséggel ill. fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok támogatására.  [Hivatalos weboldal]
Abbey dawn
2008. júliusában Avril megvalósította az egyik nagy álmát, és saját tervezésű ruhákat, cipőket, kiegészítőket dobott piacra. Az új divat márkáját gyerekkori beceneve alapján nevezte el: Abbey Dawn. Kis szünet után most újra kaphatók a termékei a webáruházban. Péntekenként pedig Fan Fridayt tart a hivatalos Abbey Dawn Twitter oldalán.  [Több infó] [AbbeyDawn.com] [Vélemények]
CHARMING - szinkronhang
Avril Lavigne a kanadai-amerikai CHARMING  című 3D animációs zenés vígjátékban Hófehérkének adja a szinkronhangját. A film betétdalához is ő énekel Ashley Tisdale-lel és Demi Lovatóval, ami a "Trophy Boy" címet viseli. A filmet az ImDb szerint 2017. augusztus 04-én mutatják be először. Írta és rendezte Ross Venokur.

 
navigation
Event calendar
Creativity
Rewievs
Magazinunk

 
Chat

Szabályok:
- ne itt hirdess
- ne beszélj csúnyán
- ne írj a nevünkben!
3-an vagyunk szerkesztők!

 

 
Music/video

KIEMELT HÍREK, INTERJÚ
 

TELJES INTERJÚFORDÍTÁS
"Visszatérek a gyökerekhez egy kicsit"


KIEMELT ZENEI VIDEÓ
 

One Ok Rock - Listen ft. Avril Lavigne
DALSZÖVEG

 
Official Websites


Snapchat
: AvrilLavigne

 
Affiliates

5 szabad hely
Apply? / Te is?
Szabályzat

~ top stars
HIM  The Saturdays Emo & Scene world Avril-land

 
LAVIGNE.GP
Téma:
Avril Lavigne
URL:

 
avril-lavigne.hu - a domain-
ért köszönet Szandínak! <3
//lavigne.gportal.hu
ALH alapítás:
2006.07
Költözés/Nyitás:
2009.08.15
Főszerkesztők:
Kiwy, Candy
Társszerkesztők:
Abbey
Design:
Kiwy, Candy
Tutorial:
Linda
Szolgáltató:
gportal, photobucket [×][×]
Galléria:
Hamarosan...
Kapcsolat:
[x]

RSS feliratkozás

Link us! | Linkeld az oldalunk!

More? | Több?

Az oldalról bővebben

© LAVIGNE.GPORTAL.HU 2009-2017

 
Disclaimer

A LAVIGNE.gportal.hu Avril Lavigne-ről szóló, non-profit alapú nem hivatalos rajongói oldal. A weboldal szerkesztői nem állnak kapcsolatban az énekesnővel, kiadójával, menedzserével vagy hozzátartozóival. Az oldal mindössze az Avril Lavigne rajongókat szolgálja friss hírekkel, és a közönség szórakoztatására jött létre.
A honlap teljes tartalmát a LAVIGNE.gportal.hu kizárólgos tulajdonát képezi, ezért cikkeink részben vagy egészben történő másolása engedélyünk nélkül szigorúan TILOS!
© Minden jog fenntartva!

© LAVIGNE.GPORTAL.HU 2006-2018

 


Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Hírösszefoglaló
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

 

Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Közönségdíj

A LAVIGNE.gp elnyerte általatok a Gportál 2013 Év Honlapja verseny Közönségdíját! Köszönjük!:)
 

 
Online Users

online

 
Avril Lavigne
Avril Lavigne : Biográfia

Biográfia


Avril Ramona Lavigne 1984. szeptember 27-én született Belleville-ben, (Kanada állam Ontario tartományában található).

Apja (John Lavigne) francia-kanadai, anyja (Judy Loshaw) angol, skót és német származású. A szülők római katolikus vallásúak, és elég konzervatív jellemvonásúak. Avril középső gyermeként jött napvilágra; egy idősebb (Matt) és egy fiatalabb (Michelle) testvére van, együtt nevelkedtek fel Napanee-ban.

"Középső gyerekként hamar ki kellett bújnom a korlátok közül. Ahelyett, hogy babákkal játszottam volna vagy az anyámnak segítettem volna a konyhában én baseballoztam és jégkorongoztam. Igazi 'Tomboy' voltam, tehát egy lány, aki mindig a fiúkkal van együtt" - emlékezik vissza Avril.

Énekesnői tehetsége igen hamar megmutatkozott. Alig hogy kinőtt a gyerekcipőből, máris új funkciót kapott a fésűje: mikrofonként használta, s felugrott vele az ágyra, amely fantáziájában színpadként szerepelt s nagyokat alakított a képzeletbeli közönség előtt. Először a templomi gospelkórus tagjaként énekelt. 7 évesen kezdte el az első akkordokat tanulni a gitáron, majd 10 évesen az apja gitárjával megtanult gitározni, így hamarosan már esküvőkön, táncmulatságokon és vásárokon country-dalokat adott elő.

"Mindig az volt az álmom hogy a rajongóim előtt ugrálhassak a színpadon minden este és énekeljek."

A szülők mindig is támogatták Avril zenei ambícióit.

1998-ban, 13 évesen megnyert egy tehetségkutató versenyt, ahol a díj, hogy a szintén kanadai származású Shania Twain-nel együtt énekelhetett az első nagy koncertturnéján. Twain mellett fellépve az ottawai koncerten, az első lépcsőfok volt zenei karrierjében. A "What Made You Say That"  című számot adták elő közösen.

Egy évvel később, Cliff Fabri  fedezte fel a fiatal lányt, miközben country-zenéket énekelt az ontariói Chapters könyvkereskedésben. Ő lett Lavigne első szakmai menedzsere. Megkezdődtek az ifjú tehetség első egyengetései szakmai útján.

A Lennox Community Theatre egyik előadása alatt Avril feltűnt az egyik helyi énekesnek is, Steve Medd-nek, aki felkérte őt, hogy énekeljen az egyik számában, a "Touch The Sky"-ban, amely az 1999-es "Quinte Spirit" című albumán szerepel. Avril szintén énekelt a "Temple Of Life" és a "Two Rivers" című számokban a következő "My Window To You" című 2000-es albumán.

A fiatal lány ekkoriban tulajdonképpen nagyban a lázadó korszakát élte, és mindennel szemben fellázadt, ami akár egy icipicit sem tetszett neki. Keményen igyekezett kitörni a skatulyákból. Nem volt könnyű ekkoriban az élete, ugyanis elég feszült volt családi légkör is otthon: a szülők válófélbe kerültek, és a család széthullóban volt. Ez nagyon megviselte Avrilt, nagy kihatással volt az életére.

Eközben nagyon sok ellenségre, de azért barátokra is lelt ebben a nehéz időszakában.

Hamarosan Avrilt 16 éves korában Ken Krongard leszerződtette. Meghívta az Artista Records főnökét, Antonio „L.A” Reid-et, hogy meghallgassa a lány hangját, egy manhattani stúdióban, ahol sikerült is lenyűgöznie mindenkit. Itt aláírta első lemezszerződését, majd hazatért, összecsomagolt, és Manhattanbe költözött bátyjával. Közben otthagyta a középiskolát is, hogy csak a zenei karrierére tudjon koncentrálni.

Elkezdődtek Avrillel az első nagylemez munkálatok, ahol neves szövegírók voltak a segítségére. De sajnos valahogyan nem tudott mellettük igazán kibontakozni mégsem. Az eredmény csalódás volt.

"Nagyon frusztráló érzés volt. Együtt dolgoztam ezekkel a nagytehetségű emberekkel, s a végén csak szemét született - dalok, melyek nem engem reprezentáltak. Ez nem én voltam."

Aztán Avril teljesen más szövegírók anyagaival próbálkozott. Ez sem jött össze. Teljesen frusztrálva, már illúzióktól mentesen bedobta a törölközőt. Ekkor L.A. Reid közbe lépett, s egy egy útra szóló jegyet vásárolt a lánynak Los Angelesbe: part- és levegőváltozás jött, ami jót is tett neki.

Az angyalok városában aztán végre megtalálták az igazit, aki mellett Avril ki tudott bontakozni: Cliff Magness dalíró és producer személyében.

"Rögtön tudtam, hogy ő az igazi. Ő megértette, hogy mit akarok már régóta véghez vinni. Hagyta, hogy én irányítsak."

A következő hetekben valóságos daleső született. Avril szó szerint a lelkét is kiírta magából. Cliff és a Matrix produciós csapat csak finoman, tisztes távolságból tartotta a tinit a megfelelő mederben. Röviddel ezután a Nettwerk Management szerződést kötött vele, az a cég, mely Sarah McLachlan-t, Dido-t, a Coldplay-t, a Barenaked Ladies-t és a Sum 41-et is foglalkoztatja.

Avril első lemeze végre kész van. Ennek előzetese a "Complicated" című single, mely egy energiával telített rockhimnusz popos beütésekkel.

Első nagylemeze "Let Go" címet viseli, és 2002. június 4-én jelent meg az Egyesült Államokban, ahol második helyezést ért el, míg Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Királyságban első helyezett lett a ranglistán. Ezzel Avril lett az első fiatal női szólista, aki az Egyesült Királyságban első helyezést ért el az albumával.

A megjelenés után egy hónappal, a Let Go album multi-platina lemezzé vált augusztus végére és háromszoros platinalemez lett két héttel később. 2002 vége előtt, hat hónappal a megjelenése után négyszeres platinalemez lett. Világszerte összesen 13 197 000 példányban adták el. Az év legnagyobb példányszámban elkelt női albuma lett 2002-ben.

Az egész album egy mestermű egyébként, ha az ember mondjuk Alanis Morissette vagy Amanda Marshall debütáló korongjaival méri össze: a szövegek kiválóak, a zenei vezetés szuper s Avril hangja egyszerűen különleges.

Olyan számok, mint a "Skater Boi" még a legmegszállottabb rockrajongókat is meggyőzik arról, hogy nem választottak rosszul. A "Losing Grip" és az "Unwanted" című dalokban Avril a
szerencsétlen szerelemről énekel minden fájdalommal, érzéssel fűszerezve, melyeket egy ilyen korú lány érezhet. A "Losing Grip"-ben valójában egy volt fiúbarátról van szó.

"Soha nem szeretett igazán, ahogyan én azt szerettem volna. Ma már nem fontos az egész. De legalább ebből a tapasztalatból született egy szám."

A "My World" és a "Mobile" Avril új életére reflektál:

"Élem a nagy álmomat, azt cipelem magammal, amit mindig is szerettem volna, azt éneklem, amit akarok."

Valójában nem változott semmit:

"Még mindig szeretek fiúkkal együtt lenni. Most az együttesemben játszanak s úgy táncolnak, ahogyan én fütyülök - s ez szerintem jó is így..."

Avrilt a legjobb új előadó névvel illették 2002-ben az MTV Video Music Awards-on és négy Juno Awards díjat nyert 2003-ban a hat jelölésből. A World Music Award-on a legtöbb lemezt eladó kanadai énekes díját kapta és nyolc Grammy-díjra jelölték az év legjobb dalára és a legjobb előadói díjra.

Jön a 2. album!

Avril Lavigne második albuma az "Under My Skin" 2004. május 25-én jelent meg az Egyesült Államokban. Az albumon lévő legtöbb számot a kanadai énekes-dalszövegíróval, Chantal Kreviazukkal írta, bár néhány számot közösen írt Ben Moodyval, Butch Walkerrel és Evan Taubenfelddel.

Két díjat nyert a World Music Awards-on 2004-ben, a világ legjobb pop/rock énekese és a világon legtöbb lemezt eladott kanadai énekes kategóriában. Öt jelölést kapott a Juno Award díjra 2005-ben, amelyből hármat nyert meg, a közönségdíjat, az év előadója és az év pop albuma kategória díját. A "Breakaway" című számot Matthew Gerarddal közösen írta és Kelly Clarksonnal együtt vették fel a The Princess Diaries 2: Royal Engagement filmzenéjeként. A Breakaway később megjelent Kelly második, Breakaway albumán mint első szám, és videoklip is készült belőle.

Avril 21 várost érintő lemezturnéba kezdett az Egyesült Államokban és Kanadában, amely 2004. március 4-én kezdődött a Minnesota állambeli Minneapolis-ban. Az összes fellépésen élőben adott elő számokat az új albumáról, melyet gitárosa, Evan Taubenfeld kísért. A koncert helyszínét a városokban csak a fellépés előtt 48 órával jelentették be. A turné nagyon népszerű volt és sikeres volt az album bemutatása. A turné anyaga válogatásban megjelent Avril Live Acoustic EP Single című albumán.

Ez időtályt párkapcsolatában is előrelépés következett be: a SUM 41 frontembere, Deryck Whibley eljegyezte Avrilt, majd 2006. július 15-én megtartották az esküvőjüket egy privát szertartáson kb. 110 vendég előtt a Montecito-ban (California).

 

Avril azt mondta, hogy az új albuma romantikus dalokat fog tartalmazni és hogy élvezte a dalszerzést Butch Walkerrel. Harmadik albuma címe: The Best Damn Thing.

A "Girlfriend" című szám hét egyéb nyelven is elérhető, az egyetlen különbség az angol változattól az, hogy a kórust lefordították spanyolra, portugálra, mandarinra, japánra, olaszra, németre és franciára. A Girlfriend után is több száma sikeres lett, mint a "When You're Gone", és a "Hot"...

2007-ben a Word Music Awardson, Németországban elnyerte a legjobb előadónak járó díjat, a Girlfriendet pedig a legjobb slágerének nyílvánították.

A Best Damn turné keretében Avril Magyarországon is fellépett, 2008. július 7-én, 20 órakor a Petőfi Csarnokban, azonban az esőzés miatt csak 7 számot adott elő, a többi 13 elmaradt.

Avril 2009-ben leginkább partizásaival került a figyelembe. Nyáron kiadta első parfümjét, a Black Start, majd nyár végén elutazott a férje nélkül a barátaival Dél-Franciaországba. Ekkor még senki sem gondolta volna, hogy Avril házassága válságban van. Avril 2009. októberében bejelentette hogy menthetetlen a házassága, és elválik.

2010-ben Avril megtartja első divatbemutatóját, és az Abbey Dawn  egyre nagyobb sikereknek örvend. 2010. elején összejön Brody Jennerrel. majd az Alice c. filmhez készített Av egy zenét, Johnny Depp-pel forgatva a klipet. Ez az év a tündöklésé Avrilnak, nyáron egy újabb parfümöt jelentetett meg, a Forbidden Rose-t, és egy alapítványt is létrehozott a beteg gyerekek hátrányos megkülönböztetése ellen, az Aril Lavigne Foundationt.

2010. év végére sikeresen elvált Avril Lavigne és Deryck Whibley.

Avril következő új korszaka a régi búcsúztatásával kezdődik. Ez érződni is fog a következő nagylemezének számain is. Az új album munkálatai eltolódtak, mindig új időpontot kapva a kiadásra.

Avril azonban bejelentette, habár negyedik nagylemeze késlekedik, akár két albumra is ráférne az a sok szám, mely most a negyediken rajta lesz. Avril negyedik albuma, a "Goodbye Lullaby" 2011. március 8-án debütált. Az énekesnő az elmúlt két évben csak ezen dolgozott, Újév éjszakáján pedig bemutatják az első dalt is, “What The Hell” címmel. Avril olyan neves szakmabeliekkel dolgozott együtt az albumon, mint Deryck Whibley (exférj), Evan Taubenfeld és Butch Walker. A hangzás sokkal erőteljesebb az eddigieknél. Az első dalt Max Martin slágergyáros rendezte. Az eddig közzétett dalok címei a következőek: Stop Standing There, Smile, Push, Wish You Were Here, Remember When, 4 Real és a Goodbye. A Darlin‘ című dal is felkerült a korongra, ezt Avril még 14 éves korában írta.

A "Darlin"-nal zárta le végleg Avril előző időszakát és ezzel végleg elbúcsúzott tőle.

Avril az év végén az Epic Records lemezkiadóra váltott.

A követő korszakára leendő férje lesz nagy hatással...
 

Az ötödik album munkálatai alatt jött össze Chad Kroeger-rel, akivel 2012. februárjában kezdtek el titokban járni. Már régebb óta ismerték egymást, 2004-ben ugyanis már találkoztak, de eddig csak úgy tekintettek egymásra, mint kanadai kollegára. Két év együttjárás után Brody Jennerrel 2012. januárjában szakítottak. A szakítást Avril nem jelentette be, Chad közölte egy interjúban a riporter kérdésére, hogy Brody-val már nincsennek együtt. Titkos viszonyuk lelepleződött, mikor váratlanul bejelentették a hírt augusztus 22-én, hogy Chad eljegyezte Avrilt!

Az esküvőt 2013. július 1-én tartották a Dél-Franciaországban, a cannes-i Chateau de la Napoule várban tartott háromnapos ünnepség záró része volt maga az esküvői ceremónia.

2013. április 9-én jelent meg az első kislemez a "Here's to Never Growing Up" az ötödik stúdióalbumról. Ehhez május elején jelent meg HTNGU videoklipje is. A klipben Avril feleveníti a korai középsulis, deszkás énjét. Május végén a Much Music Awards díjra jelölte ezt a kislemezt, amit el is nyert.

2013. júniusban megjelent a második kislemez, amely a "Rock n Roll" névet viseli. Nagy port kavartak a klippforgatásról készült megjelent képek, majd sokaknál csalódást okozott a számhoz készült videoklipp is.

2013. júliusában jelentették be, hogy Avril ötödik albumának a címét az énekesnő neve után "AVRIL LAVIGNE"-re keresztelték, majd nem sokkal az album borítóját megosztotta Instagramján is.

A harmadik kislemez, a "Let Me Go" 2013. október 15-én jelent meg, amelyen férjével, Chad Kroeger-rel énekel gyönyörű duettet. A hozzá készült klipp sok hasonlóságot mutat a Within Temptation együttes Memories című dalukhoz készült videokliphez...

Az ötödik album megjelenési dátuma tavasz óta csak tolódott, végül 2013 novemberében megjelent. Az ötödik album legelőször 2013. november 1-én jelent meg az Egyesült Államokban, majd november 4-én az Egyesült Királyságban, november 5-én Tajvan-on, november 6-án pedig Japánban.

A következő kislemez (a negyedik) a "Hello Kitty" lett a szóban forgó albumról, amely 2014. áprilisában jelent meg Ázsiában. A hozzá készült HK videoklipp nem hozott sikert, a kritikusok sem jellemezték sok jóval.

Érdekesség, hogy a Hello Kitty kislemez megjelenése előtt még a "Give You What You Like" megjelenésén is gondolkoztak, de a kettő közül végül a HK lett a befutó. Avril a GYWYL-t szerette volna ha megjelenik.

Még nincs hozzászólás.
 

 


© 2006-2018 LAVIGNE.gp  avril-lavigne.hu |  AVRIL LAVIGNE HUNGARY
 

 

 

Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu