Glutén -és cukormentes répatorta
2015.10.12. 18:50
2015. kanadai hálaadás-napján ezzel az egészséges tortával bűnözött az énekesnő. A receptet itt megtaláljátok, akár át is lakíthatjátok ízlés szerint. A tortát nem csak mandulaszirommal, hanem bármi mással is lehet díszíteni - a kreativitás szab határt! :)
A tésztához
150 g sárgarépa (nyers, reszelt)
1 kiskanál sütőpor
10 g rizsliszt
10 g kukoricaliszt
0.5 kiskanál szódabikarbóna
30 g kukoricakeményítő
20 g
50 g kukoricadara
0.5 kiskanál fahéj (őrölt)
0.5 kiskanál szerecsendió (őrölt)
0.5 kiskanál gyömbér (őrölt)
0.5 db narancs leve és héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só - tengeri
70 g kristálycukor (xilit alapú)
1 evőkanál olívaolaj
A tetejére
200 g mascarpone
0.5 db narancs leve és héja
1 púpozott evőkanál porcukor - (xilit alapú)
Nyírfacukorral készült, gluténmentes répatorta, könnyen elkészíthető és nagyon finom is. A darált földimogyorót helyettesíthetjük akár darált mandulával is.
-
A megtisztított sárgarépákat reszeljük le.
-
Adjuk hozzá a darált földimogyorót, a kukoricakeményítőt, a kukoricadarát, a szódabikarbónát, a sütőport és a kétféle lisztet. Adjuk hozzá a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió) és a fél narancs reszelt héját, valamint levét.
-
A tojásokat verjük habosra a csipet sóval és a nyírfacukorral, öntsük hozzá az olajat.
-
Adjuk a a felvert cukros tojásokat a lisztes-répás keverékhez. Alaposan keverjük össze.
-
Vajazzunk és lisztezzünk ki (rizsliszttel) egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Öntsük bele a tésztát, majd előmelegített (légkeveréses) sütőben 180 C-on süssük meg.
-
A mascarponéhoz adjuk hozzá a nyírfacukrot, és a fél narancs levét, majd jól keverjük össze.
-
Kenjük meg vele a kihűlt torta tetejét, tegyünk díszként rá mandulaszirmokat. Minimum 1 órára tegyük hűtőbe.
Kép: Avril Lavigne Instagram
Recept forrás: aprosef.hu
|